VOORMALIGE BROUWERIJ FLANDRIA

VOORMALIGE BROUWERIJ FLANDRIA De brouwerij Flandria werd opgericht in 1909 als maatschappij met uitgifte van aandelen.Voorzitter werd Jules Deylgat,de maatschappelijke zetel was:Brouwerijstraat nr 2(nu koning Leopold III straat) Volgens de kadastrale gegevens werd de brouwerij in 1911 en 1912 onder meer uitrgebreid met een woonhuis.

    In 1916 wordt al het koper in de brouwerijzaal door de Duitse bezetter opgeeist en moet de brouwerij haar deuren sluiten.In 1918 worden de gebouwen door de bezetter ingericht als lazaret.
Na de oorlog worden nieuwe ketels geinstalleerd en wordt het produktieproces opnieuw opgestart. In 1925 woedt een bottelarij geinstalleerd.
In 1934 wordt de brouwerij geindustrialiseerd en worden de kelders ingericht met tanks om het bier te laten rusten en koelmachines om het op de gepaste temperatuur te bewaren. In 1936 en 1942 wordt de brouwerij verder uitgebreid en tijdens de tweede wereldoorlog blijft de brouwerij verder werken. Na de tweede wereldoorlog wordt een groothandel opgestart die verscheidene binnen- en buitenlandse biermerken en limonades vcerkoopt. In 1969 worden de brouwersaktiviteiten volledig stilgelegd.

BROUWERIJ FLANDRIA